Over Turkije

Turkije is een populair vakantieland. Vanwege het aangename mediterrane klimaat zijn voor een zonvakantie vooral de badplaatsen langs de kust populair zoals Bodrum, Alanya, Marmaris en Antalya.

Turkije is verdeeld in maar liefst 81 provincies. Deze provincies zijn weer onderverdeeld in districten. Turkije kan vanuit toeristisch perspectief in een aantal streken worden opgedeeld. In deze streken liggen de belangrijke toeristische steden en deze zijn gelegen aan de kust. Turkije kent de volgende vier streken: de Turkse rivièra, de Lycische Kust, de Egeïsche Kust en Dalaman.

Het land heeft een rijke geschiedenis van vele culturen zoals de Assyriërs, Grieken, Armeniërs, Perzen, en Ottomanen, waardoor het land genoeg interessante historische bezienswaardigheden heeft. Dat er in Turkije zo veel historische gebouwen intact zijn gebleven komt doordat ze altijd goed onderhouden zijn. Omvangrijke historische plaatsen als Istanboel en İzmir zijn ook erg geliefd bij vakantiegangers. Maar Turkije heeft veel meer historische steden, misschien wat minder bekend maar ook interessant zijn bijvoorbeeld de vele ruïnesteden Troje, Efeze, Pergamon, Milete en Hiërapolis. Tijdens een van de mooie Turkije reizen kunt u uitgebreid kennis maken met deze mooie steden.

Turkije leent zich perfect voor een culturele en/of zonvakantie. Geniet op uw ligbed van een heerlijk Turks zonnetje of trek eropuit en ontdek een aantal Bezienswaardigheden in Turkije, zoals de Petrusburcht in Bodrum. Bent u meer een sportief persoon? Geen probleem! Huur bijvoorbeeld een zeilboot en vaar lang de Turkse kust. Of sla een balletje op de plaatselijke golfbaan. Honger gekregen na een dagje uit? Geniet van heerlijke authentieke Turkse gerechten zoals baklava. Kortom, Turkije heeft voor ieder wat wils.

De vakantie is net voorbij dus het is misschien wat vroeg om vooruit te blikken naar wat de bestemming voor volgend jaar is. Als het aan ons ligt is uw bestemming wel al bekend, namelijk: Turkije! Elk jaar weer wordt er een groot aantal nieuwe hotels gebouwd aan de Turkse kust. Dit omdat het aantal toeristen dat naar Turkije reist nog altijd jaarlijks toeneemt met maar liefst 10 procent. De twee hotels die hieronder uitgelicht worden zijn Crystal Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa en Mandarin Oriental Bodrum.

Het hotel Crystal Nirvana Lagoon Villas & Spa is afgelopen april geopend direct aan het schitterende strand van Kemer. In dit luxe vijfsterren hotel verblijft u zoals de naam al doet vermoeden in villa's/bunaglows. De verzorging is hier op basis van ultra all inclusive wat inhoudt dat u de klok rond drinken kunt halen bij de bars en zo goed als 24 uur per dag aan eten kunt komen. Het complex is zeer ruim opgezet in een groene omgeving waardoor het een rustieke uitstraling krijgt. Ondanks de luxe van het hotel is het zeker ook geschikt voor kinderen. Zij kunnen namelijk gebruik maken van fantastische kinderfaciliteiten zoals bijvoorbeeld de acht waterglijbanen. Ook is er animatie aanwezig om uw kroost bezig te houden. Daarnaast kunnen kinderen, maar ook volwassenen, een groot aantal sporten beoefenen waaronder windsurfen, duiken en gemotoriseerde watersporten.

Wanneer luxe, ruime kamers/woningen en een groot hotelcomplex u aanspreken is naast het Crystal Nirvana ook het Mandarin Oriental Bodrum erg geschikt om uw vakantie door te brengen. U zult wel nog eventjes moeten wachten aangezien de opening gepland staat in 2015. De vooruitzichten doen in ieder geval vermoeden dat het een schitterend hotel zal zijn. Het verblijf is hier ook op basis van all inclusive en er zijn 5 soorten luxe kamers en 2 soorten villa's te reserveren. Om te benadrukken dat hier alles in het teken staat van luxe kunt u kiezen tussen maar liefst 6 restaurants om te dineren en zijn er tal van bars aanwezig.Ook heeft u de keuze tussen 2 privéstranden waar de ligstoelen en parasols voor u klaarstaan.

Vakantielijst
Als je op vakantie gaat, moet je een vakantielijst maken. Je voorkomt een hele boel kopzorgen en bovendien ga je niks vergeten om mee te nemen op vakantie. Je kan ouderwets een a4’tje met lijntjes van een kladblok scheuren en uit je hoofd de dingen opschrijven die je denkt mee te willen nemen. Maar het irritante daarvan is dat je hem kwijt kan raken en dat je vaak toch nog het gevoel hebt dat je lijst niet helemaal compleet is. Als je een vakantielijst maakt om Meenemen.nl dan kan je profiteren van eerdere ervaringen van andere reizigers. Zij hebben alles wat jij mee wilt nemen vast allang al een keer meegenomen. Je gaat dus niks vergeten! Je lijst staat op je computer en je kan hem zo vaak uitprinten als je wilt. Desnoods leg je in elke kamer een kopietje zodat je hem niet kwijt raakt. parkeren schiphol Last minute Lanzarote

Top 0 lastminutes in Turkije